راهنمای تنظیم مقالات
الف. نکات عمومی
- مقالههاي ارسالي قبلاً در نشريه ديگر يا مجموعه مقالات همايشها چاپ و يا همزمان براي مجله ديگري ارسال نشده باشند.
- فصلنامه آرشیو ملي، شيوهنامه APA را به عنوان روش ارجاعدهي و کتابنامهنويسي اتخاذ کرده است. از نويسندگان محترم درخواست ميشود، از روش مذکور براي تدوين مقاله خود استفاده نمايند.
- اصول نگارش زبان فارسی به طور کامل رعایت شده و از به كاربردن اصطلاحات انگلیسی که معادل فارسي آنها در فرهنگستان زبان فارسي تعريف شدهاند، حتيالامكان پرهيز گردد.
- قبل از کاما، نقطه، نقطه ویرگول، کلمات دو هجایی و از این قبیل موارد، از فاصله استفاده نشود. بلکه از نیم فاصله استفاده شود و یا فاصلهای نباشد.
- عنوان در کوتاه ترین و زیباترین شکل ممکن به موضوع اصلی مقاله اشاره شود.
- چكيده های فارسی ۳۰۰-۲۰۰ کلمه شامل مقدمه، روش، یافته و بحث باشد و در صفحه اول مقاله جایگذاری شود
- خلاصه گسترده مقاله انگلیسی ۱۰۰۰-۸۰۰ کلمه ای که شامل مقدمه، روش، یافته ها و بحث است و مطالب اصلی و جدولهای اصلی نیز در آن ذکر می شود و در صفحه دوم مقاله جایگذاری شود.
- برای هر مقاله حداکثر ۵ کلیدواژه فارسی و انگلیسی به ترتیب حروف الفبای هر زبان ارائه شود و با ویرگول (،) از هم جدا شود.
- اصل بر استفاده از واژه های فارسی است. معادل غیر فارسی مفاهیم مهم و املای اسامی غیر فارسی در پانوشت همان صفحه آورده شود. فقط اسامی خاص با حروف بزرگ آغاز شوند.
- رسم الخط فصلنامه، برای واژگان فارسی BMitra و برای انگلیسی از قلم Times New Roman (انداره 12) استفاده شود.
- برای ارجاع داخل متنی به منابع، نام خانوادگی مؤلف و سال نشر منبع ذکر شود. مثال: حسینی (۱۳۷۰)، در موارد نادری که لازم است از نویسنده ای نقل قول مستقیم انجام شود، اولا عین مطلب نویسنده در داخل گیومه (” “) آورده شود و ثانيا شماره صفحه نیز پس از علامت : حتما ذکر شود. مثال: (احمدی، 1375، 607).
- فهرست الفبایی منابع فارسی و غیر فارسی جداگانه و با رعایت ترتیب زیر در آخرین بخش مقاله ارائه گردد
12-1مقاله: نام خانوادگی، حرف اول نام (سال انتشار)، عنوان مقاله نام کامل نشریه (ایتالیک) شماره جلد / سال (شماره پیاپی): صص. مثال:
بابایی فرد، الف (۱۳۸۹)، توسعه فرهنگی و توسعه اجتماعی در ایران، فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی، سال ۱۰ (۳۷); ۷ تا ۵۹.
12-2 كتاب: نام خانوادگی، حرف اول نام (سال انتشار)، عنوان کتاب، شهر محل انتشار، اسم ناشر. مثال:
موسوی، م. و محمدی م (۱۳۸۸)، مفاهیم و نظریه های رفاه اجتماعی، تهران: نشر دانژه.
12-3 فصلی از یک کتاب (در صورتی که هر فصل نویسنده جداگانه ای داشته باشد): نام خانوادگی، حرف اول تام (سال انتشار)، عنوان فصل. در: نام و نام خانوادگی سرویراستار (کلمه سرویراستار)، عنوان کتاب، شهر محل انتشار: اسم ناشر، صص. مثال
مدنی م (۱۳۸۱)، رفاه اجتماعی به مثابه آزادی در: قاضی طباطبایی م (سرویراستار)، آزادی و عدالت: تلاش برای همگرایی آرمانها، تهران: نشر آزادیخواهان، صص ۸۵ تا ۱۲۶.
12-4 در صورت ارجاع به کتاب ترجمه شده، بعد از عنوان کتاب، در داخل پرانتز، کلمه ترجمه و نام و نام خانوادگی متر جم به طور کامل ذکر شود.
مادرکوی. او سادوک بي. أي (۱۳۸۵). خلاصه روانپزشکی علوم بالینی رفتاری، ترجمه فرزین رضايى، تهران: انتشارات ارجمند.
5-12 منابع فارسی معین منابع غیر فارسی فهرست می شوند، با این تفاوت که به جای حرف اول نام نویسنده، همه نام به طور کامل قید میشود.
12-6 در صورت استفاده از منابع اینترنتی، علاوه بر رعایت نکات پیش گفته، نشانی اینترنتی منبع و تاریخ اتصال به اینترنت نیز قید شود. مثال:
Stark, B (2000), Women and Globalization, available at: www.emory.edu (25 April 2002).
13 . برای سهولت داوری، مقاله بر کاغذ A4 یک خط در میان و رویه حروف نگاری (تایپ) گردد.
- حجم مقاله تایپ شده از ۲۰ صفحه A4 و هر صفحه از ۲۶۰ کلمه تجاوز نکند. در هر مقاله می توان حداکثر تصویر شامل جدول و نمودار ارائه کرد.
- همراه هر مقاله لازم است نویسنده مسئول، نامه جداگانه ای به سردبیر نوشته، عنوان مقاله، نام و نام | خانوادگی، درجه تحصیلی، رشته تحصیلی، محل کار، نشانی الکترونیک (رایانامه) نویسندگان و ترتیب درج اسامی آنها در مقاله را با اخذ امضا از آنها ذکر کند.
- نویسندگان مقالات خود را باید به ایمیل نشریه ارسال نمایند.
18 مقالات ارسال شده بازگردانده نمی شوند.
- روش داوری مقالات به قرار زیر است:
19-1 در صورتی که مقاله طبق راهنمای نویسندگان تنظیم شده باشد، به صورت بی نام برای دو داور ارسال می شود.
19-2 در صورتی که دو داور نظر واحدی (تأیید، رد، با اصلاح) داشته باشند، همان نظر اعمال خواهد شد و در غیر این صورت، مقاله برای داور سوم ارسال خواهد شد .